SMULTRONSTÄLLE VID BOTTENVIKEN

För några år sedan användes denna sommarstuga mest för utflykter över dagen, och någon enstaka övernattning sommartid. Nuförtiden bor ägarna där större delen av året, och behovet av mer umgängesytor, plats för bokhyllor och mer utsikt mot havet har växt sig allt större.

 

Huset ligger nära tomtgränsen och och i vinkel med en annan gammal stuga. Därför var det endast möjligt att förlänga huskroppen ned mot havet och inte bryta av med en tvärgående del.

 

Utmaningen var att få den nya delen att smälta samman med befintlig del, men samtidigt skapa en intressant fasad mot trädgården. Genom att helt följa storlek och proportion på huskroppen så bildar nya och gamla delen nu en enhetlig byggnad, och de stora fönstren mot trädgården och mot havet ger ett öppet och modernt intryck.

 

Inomhus finns nu ett luftigt vardagsrum som är öppet upp till taknock och med storslagen utsikt över viken. Ägarna spenderar sina lugna kvällar uppkrupna i soffhörnan med den nya eldstaden sprakande och ögonen vilande på havet.

Färdigt bygge i vinterskrud
Under byggnation
Under byggnation